Hvordan vælger du de rette ridestøvler?

Sponsoreret indhold

Hvis du er på markedet efter et nyt par ridestøvler, vil investeringer i de rigtige til dine behov betyde at de varer i årevis.

Her giver vi dig råd om, hvad du leder efter, før du køber.

At finde en god kvalitet og velegnet par lange ridestøvler vil gøre din tid i sadlen sikker og komfortabel.

Det er ligegyldigt, om du er en regelmæssig rytter eller nyder det lidt i daglige, det er værd at lave lidt forskning, før du køber.

Hvilken stil?
Først og fremmest skal du bestemme, hvilken stil af ridestøvler du vil have.

Der er to stilarter – fields støvler eller dress støvler.

Feltstøvler er en relativ nybegynderstøvle i verden af ​​ridestøvler, de er et populært valg hos mange ryttere. De har snøring i ankelen for komfort og pasform, hvilket gør dem mere fleksible og egner sig til alle former for ridning og hoppe.

Også fordi de normalt er lavet af et blødt læder.

Dressur støvler er mere traditionelt udseende. Denne stil af støvle er ofte lavet af stivere læder, der tager lidt mere ind i, og de er ikke så fleksible omkring dine ankler.

Denne stil af støvle er populær med dressur og viser ryttere.

Lynlås eller træk?
Når du først har bestemt dig for den stil, du ønsker, er den næste beslutning, om du vil have dine støvler til at trække på eller med en lynlås.

At vælge et par med en lynlås er et populært valg, da det gør det meget lettere for dig at sætte støvlerne på og tage dem af.

Du vil finde nogle få med en lynlås bagpå, nogle vil være nede foran og andre er placeret på siden af ​​støvlen. Gå efter et personligt valg, og det er værd at prøve et par forskellige støvler på for at finde de der passer dig bedst.

Fit er nøglen
Vigtigst skal dine støvler passe godt, der er ikke noget værre end at bruge støvler, der gnider og ødelægger din tid i sadlen.

De fleste producenter producerer et antal af pegstørrelserne for at rumme forskellige lægbredder og benlængder.

Mål op
Ud over din fodstørrelse skal du også tage to målinger. Disse to målinger bestemmer, hvilken størrelse støvler passer bedst.

Tag begge, når du sidder ned med dit ben bøjet og din fod på gulvet:

Din læg på det bredeste punkt
Længden af ​​dit nederste ben fra bagsiden af ​​knæet til gulvet.
Med disse målinger og stilen på støvler, du gerne vil, er du nu klar til at handle.

Når du prøver på nye støvler, skal du bære bukser og strømper til at give dig en realistisk ide om, hvordan støvlerne passer.

Sørg også for at prøve begge støvler, da vi sjældent har samme størrelse fod og lægge. Husk at med lidt slid vil de fleste støvler falde lidt, så sørg for, at du ikke vælger støvler, der er for korte.

Lige her på falderebet. Jeg tænker det primært er piger som er på artiklen her 🙂 Så jeg vil lige slå et slag for, at når du ordner håret på hesten, så også at finde nogle super fine produkter til dit eget hår også. Besøg “Til Frisøren” og se deres frisørartikler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *