Hvilken effekt har det på teenagere, når de flytter til en anden by?

Sponsoreret indhold

Ændring af omgivelser og skolemiljøer kan være meget traumatisk for teenagere – mere hvis det skyldes en allerede stressende situation. Du vil kunne mærke at din teenager vil blive mærket af at skifte omgivelser. Heldigvis er forståelsen for at flytte det sikkert at være ret stressende.

Sårbare teenagere kan opleve depression, rysten og hjertebanken som reaktion på en større livsforandring. Teenagere kan også vise adfærdsmæssige forstyrrelser. Hvis din teenager oplever nogle af disse symptomer, skal du overveje at have undersøgt dit barn af en rådgiver, da hun kan opleve adfærdsændringer som et resultat af flytten. Reducer risikoen for, at dette opstår ved at handle tidligt og komme i gang med at flytte og bearbejde processen med at reducere stress i andre områder af livet.

— Giv din fraflyttede teenager den bedste start på livet som voksen med en ny seng fra Bedre Nætter.dk —

Følelser af usikkerhed

Teenagere er særligt følsomme over for følelser eller usikkerhed, da denne  gruppe stadig arbejder for at findes deres identitet.

Når du flytter til en ny by, så er sandsynligheden for at få perioder med usikkerhed og frygt stor, når der arbejdes på at finde nye venner og falde til i et nye omgivelser. Der skal også arbejdes med de kulturelle ændringer, ændringer i adfærd, hvilken beklædning er populær, stil, sociale områder osv osv. Vær følsom over for disse udfordringer, og diskuter dem, så din teenager ser dig som en kilde til stærk støtte.

Emosionelle Ups og Downs

Lad være med at blive overrasket, hvis din teenager har blandede følelser om flytningen og er trist og deprimeret over forandringen næste dag. Det er normalt for teenagere at opleve lejlighedsvise humørsvingninger under alle omstændigheder – han vil sandsynligvis have blandede følelser om flytningen, selvom det vil gavne familien økonomisk. Giv din teenage tid til “sorg bearbejdelse” eller sige farvel til venner og bryde forhold. Tillad din teenager at udtrykke sine følelser åbent og uden dømmekraft i løbet af denne tid.

Reklame: Skal du bruge en kæmpe stak underbukser eller undertøj til din teenager, så hop en tur ind på Underhyler.dk og se de bedste tilbud på Sloggi undertøj til både piger, drenge, damer og herrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *